pondělí 26. března 2012

Alpy na kole - GAPA - Trasa č.5 - Od můstků do Kreuzecku

Obtížnost: střední
Vzdálenost: 11,2km
Délka: 0,5 hod.
Stoupání: 149m
Klesání: 148m

Pátá trasa je pojata jako odpočinková. Naše nohy mají v tuto chvíli našlapáno zhruba 50km na kole po horských stezkách a cyklostezkách v okolí a asi 25km po svých po zdejších kopcích. Odpočinková však také spíš v uvozovkách. Nepůjdeme totiž pěšky ani nepojedeme na kole, ale projedeme se kolem Garmische na kolečkových bruslích.
Trasa pro brusle je dlouhá zhruba 11km (celkem tam i zpět) a na této vzdálenosti kolísá o zhruba 150m v součtu převýšení, takže nás nečekají tentokrát žádné velké kopce.
Začneme opět u skokanských můstků. Odtud trasa vede podél dráhy (Zugspitzbahn, která se v Grainau mění v zubačku a pokračuje na plato pod vrchol Zugspitze) a Olympijského stadiónu. Celou dobu jsou kolem jen louky plné kvítí, koní a krav s malebnými seníky, typickými snad pro všechny alpské oblasti.
Cílem naší bruslařské trasy je stanice lanovky Kreuzek. Zde se nabízí jeden z nejůžasnějších pohledů na celý masiv. Není odtud sice vidět samotnou Zugspitze, ale zato se zde krásně rýsuje hřeben neméně pohledné Alpspitze. Zahrádka zdejší restaurace nabízí spoustu sladkých i slaných dobrot a nabídne nám chvilku odpočinku před zpáteční cestou. 

Žádné komentáře:

Okomentovat