pátek 23. března 2012

Alpy na kole - GAPA - Trasa č.2 - Soutěskou Höllentalklamm

Obtížnost: těžká
Vzdálenost: 10,9km
Délka: 5,5 hod.
Stoupání: 918m
Klesání: 917m


Druhou plánovanou trasou je fyzicky trochu namáhavý, ale jinak neuvěřitelně zajímavý výstup údolím Höllental k poslední chatě na trase – Höllentalangerhütte. 
Trasa nabízí hned dvě varianty výstupu. Klasická cesta vede přes soutěsku Höllentalklamm, kde se v údolí klidný potok Hammersbach promění v divokou horskou bystřinu s několika vodopády a turista tu prochází starými štolami. Druhou variantou je projít tento úsek po původní horské stezce o zhruba 70m výše. Ta pro změnu nabízí dech beroucí výhledy do údolí a ve své druhé polovině pak trochu adrenalinu v podobě přechodu železné lávky nad soutěskou. 
Obě trasy se pak nad soutěskou spojují a pokračují společně až k chatě. Ta je zároveň rozcestím pro horolezce, kteří se tu vydávají buď na vrchol Zugspitze nebo Alpspitze. Alpspitze tu není vidět, ale vrchol Zugspitze je dominantou výhledu od chaty. Naše cesta povede cestou vzhůru soutěskou a cestou zpět po původní horské cestě nad soutěskou. Přestože se úsek na mapě jeví jako krátká klidná vycházka, zabere průměrných 5-6 hodin. 

Žádné komentáře:

Okomentovat