čtvrtek 22. března 2012

Alpy na kole - GAPA - Trasa č.1 - Okruh kolem Eibsee

Obtížnost: střední
Vzdálenost: 32,5km
Délka: 2-2,5 hod.
Stoupání: 672m
Klesání: 671m

Tato horská trasa vede přes překrásné hluboké lesy v okolí jezera Eibsee. Božské výhledy na ostrůvky a majestátné skály masivu Wetterstein dělají tuto trasu jedinečnou. 

Nejsou zde k překonání žádné těžké pasáže, proto je tato trasa určena i cyklistům začátečníkům či víkendovým jezdcům. Výhledy na tyrkysově modrou hladinu jezera Eibsee a dech beroucí masiv nejvyšší hory Německa Zugspitze z této trasy dělají jedinečný zážitek. 

První část trasy vede po cyklostezce uprostřed luk mezi Garmischem a městečky Hammersbach a Grainau. Obě městečka zdobí překrásná horská architektura. V Grainau pak můžeme sledovat jedinečný hřbitov s ručně vyřezávanými dřevěnými kříži. Odtud je možné naplno vychutnat velikost a majestátnost masivu kolem Zugspitze. Další část trasy vede podél zubačky, která se skrze horu dere s turisty až na plato téměř pod samotný vrchol hory. V poslední části pak čekají hluboké lesy v okolí horského jezera Eibsee. Jeho křišťálově čistou vodu předčí jen málokteré jezero v okolí. V jedné části jezera se nachází několik překrásných romantických ostrůvků. Celá scenérie je doslova magická. V batůžku pro tuto trasu nesmí samozřejmě chybět plavky. Přestože je voda jezera po celý rok znatelně chladnější, je to vždy příjemné osvěžení.

Žádné komentáře:

Okomentovat