středa 14. listopadu 2012


Naše čtyřčlenná expedice zítra odlétá pravidelným spojem letecké společnosti Emirates do jihoafrického Johannesburgu, odkud se společně vydáme na asi 2700km dlouhou trasu mezi třemi národními parky a přírodní krásy Dračích hor a třetího největšího kaňonu na světě - Blyde River Canynonu. 
Cesty do JAR jsou spojeny s projektem, který nosím dlouhou dobu v hlavě a v současné době se mění ve skutečnost. V současné době se můžete základní informace o našich cestách dozvědět na stránkách Poafrice.com, kde najdete základní informace a mapy uskutečněných i plánovaných akcí. Na začátku prosince se tu objeví nová plánovaná cesta na přelomu února a března roce 2013. Stránky ještě projdou malou grafickou úpravou a budou doplněny ještě nějaké drobnosti a praktické věci, ale jinak už na svém místě zůstanou a grafická podoba je již konečná. 
Tyto stránky jsou tedy věnované samotným cestám. Pro případ, že byste se do JARu chtěli vydat s námi nebo bez nás a potřebujete důležité informace, vznikají současně ještě tři další stránky zaměřené na jednotlivé oblasti, kterých se dočkáte v první polovině prosince po schválení posledních změn a úprav.

Kruger.cz - stránky věnované největšímu a nejstaršímu národnímu parku na území JAR. Na těchto stránkách najdete potřebné informace k celému parku, jako např. otevírací doby, současné ceny ubytování, mapy celého parku a mapky jednotlivých kempů s jejich popisem. Naleznete tu také popisy jednotlivých oblastí a nejčastějšího výskytu zvěře v těchto oblastech. Dozvíte se současné počasí i dlouhodobé předpovědi a budete moci sledovat živý přenos z několika částí parku pomocí online webových kamer. 

Mysdrobrenadeje.cz - stránky zaměřené na Kapský poloostrov. Zde budou k dispozici informace o přírodních i historických zajímavostech kolem Mysu Dobré naděje. Představíme Vám Capepoint, Simon´s Town a spoustu dalších zajímavých míst. Dozvíte se, kam je dobré se vydat za tučňáky či velrybami. K dispozici budou informace o možnostech ubytování, půjčení auta, mapky a vše potřebné. Samozřejmostí pak jsou informace o vývoji počasí a online webové kamery.

Stolovahora.cz - stránky věnované jednomu z nejpozoruhodnějších přírodních úkazů JAR. Stolová hora je horou, na kterou ročně vystoupí nejvíce lidí na světě. Proto Vám představíme její historii i současnost, možnosti výstupu, ceny průvodců i lanovek. Současně se dozvíte informace z jejího okolí, tedy důležité info o samotném Kapském městě a okolních vinicích, zjistíte počasí a budete moci pomocí webových kamer sledovat pozoruhodnou siluetu hory v jakémkoli okamžiku dne. 

Váš zájem o Afriku je velký a jsem rád, že Vám můžu pomoci, poradit či Vám nabídnout místo na některé z mých  plánovaných cest. Děkuji Vám za to! 

Na konec bych Vás rád pozval na 7.2.2013 do knihovny v Děčíně, kde se po loňském úspěchu s přednáškou o JAR pro děčínskou ZOO uskuteční další přednáška - tentokrát o Novém Zélandu, jejíž součástí bude samozřejmě promítání fotek a spousta informací o cestě do této části světa. 

Žádné komentáře:

Okomentovat