neděle 26. února 2012

Ledovcový kurz II

V sobotu 25.2.2012 se uskutečnil v pořadí již druhý letošní ledovcový kurz. Opět jsme se sešli na sněhových muldách nad Alšovkou a přestože teploměr v údolí již ráno před osmou hodinou ukazoval téměř 8°C, bylo nahoře chladno a větrno. Zimní podmínky dokreslovala namrzlá silnice, která se proměnila v zrcadlo a tak byl výjezd na Alšovku výborným adrenalinem před samotným kurzem. 
Tentokrát mezi kurzisty převládaly ženy. Nálada celého dne byla odlehčená, veselá a myslím, že jsme si užili opravdu hodně legrace. Přesto se nám povedlo probrat vše důležité od pochodu na ledovci, základních uzlů a před obědem jsme si pak ukázali sestrojení volné kladky pro záchranu z ledovcové trhliny. Po obědě v nedalekém Měděnci jsme si každý vyzkoušel sestrojení kladkostroje a pak už došlo na ostrý test. Třikrát jsem se spolehl na učenlivost kurzistů a vrhl jsem se přes hranu sněhové muldy, abych byl bez mé nápovědy a pomoci zachráněn. Třikrát byla záchrana úspěšná! 
Mám velkou radost, že se všem podařilo kurz zvládnout, nacpat si do hlavy vše potřebné a dokázat to úspěšnou záchranou. Zároveň bych rád poděkoval za tu spoustu legrace a příjemně strávený den!

Fotografie ze sobotního kurzu můžete jako vždy najít v galerii.

Žádné komentáře:

Okomentovat