pátek 4. listopadu 2011

Novinky v "expediční knihovně"

Naše expediční knihovna se v říjnu a v listopadu rozrostla o zhruba desítku knih o horolezectví, cestování, atlasy apod. Výrazně k tomu přispěla návštěva libereckého antikvariátu Fryč. Ovšem největší radost mám z přírůstků zakoupených v Kanzelsbergeru. 
Již nějakou dobu jsem pokukoval po kompletním atlasu Česka v měřítku 1:50 000 od Shocartu. Všechny mapy jsou tu jako jednotlivé listy v pořadači a nabízejí tak možnost cestovat po Česku jen s částí publikace. Už nikdy více nakupování map pro jednotlivé regiony. Jediným odrazujícím prvkem tak může být možná cena, která se pohybuje v obchodech mezi 11 až 15 stovkami.
Druhou největší novinkou je knížka Andrey Jarošové, dcery našeho nejúspěšnějšího horolezce Radka Jaroše. Kniha nese název "Hory, má panenko" a představena veřejnosti byla teprve před dvěma dny, tedy 3.11.2011 v Brně. Úryvky z knihy bylo možné již nějakou dobu sem tam číst na Radkových stránkách a dlouho jsem se na ní těšil! Pokud tedy máte chuť nahlédnout na zdolávání osmitisícovek z pohledu rodinných příslušníků horolezců, je tohle myslím jedinečná příležitost. 

Žádné komentáře:

Okomentovat