pondělí 25. července 2011

Expedice Afrika 2011

V sekci expedice se objevila nová plánovaná cesta do JAR. Plánujeme také jednu cestu do Afriky v roce 2012 a jednu okružní jízdu po jižním ostrově Nového Zélandu v roce 2012 a po severním ostrově NZ v roce 2013. Všechny cesty se v sekci expedice objeví v nejbližší době. 

Letos pojedeme dvěma auty a tak máme ještě 5 volných míst. Cesta je naplánována na asi 2500km během 14 dní. Přiletíme do Joburgu (Johannesburg), odkud se vydáme do NP Pilanesberg. Tady nás v roce 2008 zastihl pořádný déšť, po kterém se nad žlutou trávou objevila duha a já se do Afriky zamiloval. 
Z Pilanesbergu se vydáme do Marakele NP. Tento park je zajímavý tím, že tábořiště není oplocené a zvířata je možné pozorovat zcela volně u nedalekého napajedla. V roce 2008 jsme tu zažili nádherné setkání s nosorožci. Z Marakele se přesuneme o asi 500km dále do Dračích hor. Zde se kromě deštných pralesů nachází i třetí největší kaňon na světě - Blyde River Canyon (v JAR můžeme najít i druhý největší kaňon na světě - Fish River Canyon). Ubytováni tu budeme v malém Panorama kempu, jehož největší předností je bazén na kraji strmé stěny kaňonu, ze kterého je do kaňonu a jeho vodopádů krásný výhled. 
Z Dračích hor se pak přesuneme do největšího a jednoho z nejstarších parků v JAR - Kruger NP. Tady strávíme několik dní v různých kempech. Přejížděním mezi nimi se bude měnit i ráz krajiny tím, jak se budeme přibližovat k obratníku kozoroha a tím i k rovníku. V roce 2008 jsme nedaleko Letaby zažili úžasné setkání s lovící lvicemi a v Sataře jsme se zúčastnili noční prohlídky. Kruger nabízí ohromné množství vyhlídek na údolí řeky a je zde možné potkat nepřeberné množství zvířat. 
Tím naše cesta skončí, ale další část JAR si necháme na rok 2012. Pokud byste se k naší výpravě chtěli připojit, neváhejte a napište mi! 

Žádné komentáře:

Okomentovat